Welkom op de website van de American Tukkerday.

Bovenstaande sfeerimpressie van de 14e American Tukkerday is gemaakt door

Eye For Video Producties

 


 

De 16e American Tukkerday zal plaats vinden op:

6 & 7 september 2019

 


 

Flyer

Wat is de American Tukkerday?

In 2004 bestond Vroomshoop 145 jaar, hetgeen werd gevierd met een groots opgezette feestweek. Een lid van de Oranje-vereniging en zijn zoon hebben een voorliefde voor Amerikaanse auto's en deden het voorstel om een American day te organiseren. De eerste American Tukkerday was geboren.

Er werden enkele vrijwilligers benaderd die ook al lang besmet waren met het Amerikaanse virus om te helpen deze dag op te zetten. Er werd een flyer gemaakt, standhouders en mensen met Amerikaanse voertuigen werden benaderd, voor muziek werd gezorgd en de eerste American Tukkerday was een feit op 11 september 2004.

Dat de eerste American Tukkerday een succes was, bleek wel uit de opkomst en de positieve reacties die van alle kanten binnenkwamen.

Hierop werd besloten om een tweede American Tukkerday te organiseren. Natuurlijk met een nog groter opgezet programma als de eerste American Tukkerday en natuurlijk weer in de feestweek van Vroomshoop! Deze dag trok nog meer bezoekers dan de eerste American Tukkerday en de mensen kwamen uit heel Nederland voor de meeting.

Er kwamen vele vragen van diverse mensen of de American Tukkerday geen weekend meeting kon worden? Aangezien de vrijwilligers grotendeels lid waren van de inmiddels opgeheven Eastern V8 Club werd besloten om er samen met The Eastern V8 Club een weekend meeting van te maken, wat dus de 3e American Tukkerday was! Na het succes van 2006 werd besloten om de American Tukkerday in het vervolg als weekend meeting te presenteren met de zaterdag als de Tukkerday. Ook dit jaar is het weer mogelijk om vrijdag al aanwezig te zijn.

De crew is weer al druk bezig met de organisatie. Wij hopen dat het dit jaar weer net zo gezellig en mooi is als voorgaande jaren!

Tot ziens in Vroomshoop op de American Tukkerday!!